Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos áfonyatorta recept

Joghurtos áfonyatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók

    • 400 g krémsajt
    • 400 g joghurt
    • 240 g áfonya
    • 100 g étcsokoládé
    • 200 ml főzőtejszín
    • 6 ek xilit
    • 200 g háztartási keksz
    • 100 g vaj
    • 100 ml forró víz
    • 30 g zselatin

    Elkészítése:

    A kekszet összetörjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Alaposan összegyúrjuk. Egy tortaformát kibélelünk fóliával és a tésztát alulra nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.

    A főzőtejszínt és a xilitet felverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a joghurtot. A forró vízben felolvasztjuk a zselatint, majd kis adagokban hozzáadjuk a joghurtos töltelékhez és alaposan összekeverjük. A csokoládét lereszeljük és hozzáadjuk a joghurtos töltelékhez és kanállal óvatos átkeverjük.

    A kekszes alapra öntjük a joghurtos töltelék felét, az áfonya felét rászórjuk, majd ráöntjük a maradék tölteléket. A maradék áfonyával feldíszítjük a tortát és minimum 6 órára hideg helyre tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá