Joghurtos áfonyatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Joghurtos áfonyatorta

Hozzávalók

  • 400 g krémsajt
  • 400 g joghurt
  • 240 g áfonya
  • 100 g étcsokoládé
  • 200 ml főzőtejszín
  • 6 ek xilit
  • 200 g háztartási keksz
  • 100 g vaj
  • 100 ml forró víz
  • 30 g zselatin

Elkészítése:

A kekszet összetörjük és hozzáadjuk az olvasztott vajat. Alaposan összegyúrjuk. Egy tortaformát kibélelünk fóliával és a tésztát alulra nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.

A főzőtejszínt és a xilitet felverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és a joghurtot. A forró vízben felolvasztjuk a zselatint, majd kis adagokban hozzáadjuk a joghurtos töltelékhez és alaposan összekeverjük. A csokoládét lereszeljük és hozzáadjuk a joghurtos töltelékhez és kanállal óvatos átkeverjük.

A kekszes alapra öntjük a joghurtos töltelék felét, az áfonya felét rászórjuk, majd ráöntjük a maradék tölteléket. A maradék áfonyával feldíszítjük a tortát és minimum 6 órára hideg helyre tesszük.