Hamis raffaello recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej + 0, 7dl
- 5 dkg vaj
- 20 dkg tejpor
- 70 gramm étkezési keményítő (nem elírás!)
- kb 4 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz kb 15 dkg
- csipet só
- kevés mandulaaroma
- ízlés szerint apróra darabolt mandula
Elkészítése:
A 3 dl tejben elkeverjük csomómentesre a keményítőt, majd sűrűre főzzük (nagyon be fog sűrűsödni de nem baj így a jó, a tejpor is lágyítani fog rajta).
Lehúzzuk a tűzről és beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot, vajat és alaposan elkeverjük.
A maradék tejet felforraljuk, összekeverjük a tejporral, majd a pudinggal és ízlés szerint teszünk bele mandulaaromát és ha kell átturmixoljuk.
Belekeverjük a kókuszreszeléket, a darabolt mandulát és hűlni hagyjuk.
Betesszük a hűtőbe és amikor megdermedt, golyókat formázunk belőle és megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Nem olyan mint az eredeti, viszont eddig ez a recept hasonlít az eredetihez legjobban, azok közül amiket eddig kipróbáltam. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »