Hamis raffaello recept

Hozzávalók:
- 3 dl tej + 0, 7dl
- 5 dkg vaj
- 20 dkg tejpor
- 70 gramm étkezési keményítő (nem elírás!)
- kb 4 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz kb 15 dkg
- csipet só
- kevés mandulaaroma
- ízlés szerint apróra darabolt mandula
Elkészítése:
A 3 dl tejben elkeverjük csomómentesre a keményítőt, majd sűrűre főzzük (nagyon be fog sűrűsödni de nem baj így a jó, a tejpor is lágyítani fog rajta).
Lehúzzuk a tűzről és beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot, vajat és alaposan elkeverjük.
A maradék tejet felforraljuk, összekeverjük a tejporral, majd a pudinggal és ízlés szerint teszünk bele mandulaaromát és ha kell átturmixoljuk.
Belekeverjük a kókuszreszeléket, a darabolt mandulát és hűlni hagyjuk.
Betesszük a hűtőbe és amikor megdermedt, golyókat formázunk belőle és megforgatjuk a kókuszreszelékben.
Nem olyan mint az eredeti, viszont eddig ez a recept hasonlít az eredetihez legjobban, azok közül amiket eddig kipróbáltam. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »