Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

“Hamis Marcipán” falatkák recept

“Hamis Marcipán” falatkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Hétvégén családi pikniket tartottunk, ez alaklomból készültek el ezeket a kis rudacskák.
    Nagy sikere volt aminek igazán örültem :)))
    Elkészítése roppant egyszerű, csak kicsit pepecselős a mártogatós rész, de sebaj a végeredményért megéri!!!
    Mandula íz kedvelőinek “ajánlom” szeretettel.

    Hozzávalók kb 70 db-hoz:

    • 10 dkg búzadara
    • 20 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj
    • 15 dkg darált háztartási keksz
    • 8 ek tej, csipet só
    • 1 ek mandulaaroma
    • 1 ek kókuszreszelék
    • pár csepp zöld ételfesték (opcionális)

    Bevonáshoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tejet csipet sóval mikróban felforrósítom és kivéve elkevergetem benne a búzadarát, és lefedem. Mikor kissé megpuhult akkor jó. A darált kekszet és porcukrot, kókuszreszeléket és a mandula aromát a darával alaposan összedolgozom, majd az olvasztott vajjal puhítom az állagát.

    Jól átgyúrom és folpakba csomagolva hűtőbe teszem 2-3 órára. Majd szobahőmérsékleten egy kicsit megpuhul és a masszát 4 cipóra vágtam, majd egyenként ujjnyi vastag hurkákat sodortam. Éles késsel egyenlő részekre szabtam és olvasztott csokoládéba mártottam. Sütőpapírra helyezett rácson csücsültek száradásig. Hűtőbe téve teljesen megkeményedik a csokoládé, így lehet szépen tálalni :)

    Tipp:

    Tipp:

    A csokoládét forró gőz felett olvasztottam, majd gőzről levéve kevertem bele az olajat, amitől szebb fényt kap a csokoládé bevonásunk.
    2 db hústű segítségével végeztem a mártogatást, így elég haladósnak bizonyult a dolog :)
    kimaradt kis marcipánokkal díszítettem a formákat.
    Csokis fürdőzés után kicsit meg kell kössön a máz, mert ha hirtelen tesszük hűtőbe, kicsapódik a zsiradék a csokiból és fehér foltos lesz!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá