“Hamis Marcipán” falatkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
“Hamis Marcipán” falatkák

Hozzávalók:
Hétvégén családi pikniket tartottunk, ez alaklomból készültek el ezeket a kis rudacskák.
Nagy sikere volt aminek igazán örültem :)))
Elkészítése roppant egyszerű, csak kicsit pepecselős a mártogatós rész, de sebaj a végeredményért megéri!!!
Mandula íz kedvelőinek “ajánlom” szeretettel.

Hozzávalók kb 70 db-hoz:

  • 10 dkg búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg darált háztartási keksz
  • 8 ek tej, csipet só
  • 1 ek mandulaaroma
  • 1 ek kókuszreszelék
  • pár csepp zöld ételfesték (opcionális)

Bevonáshoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tejet csipet sóval mikróban felforrósítom és kivéve elkevergetem benne a búzadarát, és lefedem. Mikor kissé megpuhult akkor jó. A darált kekszet és porcukrot, kókuszreszeléket és a mandula aromát a darával alaposan összedolgozom, majd az olvasztott vajjal puhítom az állagát.

Jól átgyúrom és folpakba csomagolva hűtőbe teszem 2-3 órára. Majd szobahőmérsékleten egy kicsit megpuhul és a masszát 4 cipóra vágtam, majd egyenként ujjnyi vastag hurkákat sodortam. Éles késsel egyenlő részekre szabtam és olvasztott csokoládéba mártottam. Sütőpapírra helyezett rácson csücsültek száradásig. Hűtőbe téve teljesen megkeményedik a csokoládé, így lehet szépen tálalni :)

Tipp:

Tipp:

A csokoládét forró gőz felett olvasztottam, majd gőzről levéve kevertem bele az olajat, amitől szebb fényt kap a csokoládé bevonásunk.
2 db hústű segítségével végeztem a mártogatást, így elég haladósnak bizonyult a dolog :)
kimaradt kis marcipánokkal díszítettem a formákat.
Csokis fürdőzés után kicsit meg kell kössön a máz, mert ha hirtelen tesszük hűtőbe, kicsapódik a zsiradék a csokiból és fehér foltos lesz!