Hozzávalók:
Hétvégén családi pikniket tartottunk, ez alaklomból készültek el ezeket a kis rudacskák.
Nagy sikere volt aminek igazán örültem :)))
Elkészítése roppant egyszerű, csak kicsit pepecselős a mártogatós rész, de sebaj a végeredményért megéri!!!
Mandula íz kedvelőinek “ajánlom” szeretettel.
Hozzávalók kb 70 db-hoz:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
A tejet csipet sóval mikróban felforrósítom és kivéve elkevergetem benne a búzadarát, és lefedem. Mikor kissé megpuhult akkor jó. A darált kekszet és porcukrot, kókuszreszeléket és a mandula aromát a darával alaposan összedolgozom, majd az olvasztott vajjal puhítom az állagát.
Jól átgyúrom és folpakba csomagolva hűtőbe teszem 2-3 órára. Majd szobahőmérsékleten egy kicsit megpuhul és a masszát 4 cipóra vágtam, majd egyenként ujjnyi vastag hurkákat sodortam. Éles késsel egyenlő részekre szabtam és olvasztott csokoládéba mártottam. Sütőpapírra helyezett rácson csücsültek száradásig. Hűtőbe téve teljesen megkeményedik a csokoládé, így lehet szépen tálalni :)
Tipp:
A csokoládét forró gőz felett olvasztottam, majd gőzről levéve kevertem bele az olajat, amitől szebb fényt kap a csokoládé bevonásunk.
2 db hústű segítségével végeztem a mártogatást, így elég haladósnak bizonyult a dolog :)
kimaradt kis marcipánokkal díszítettem a formákat.
Csokis fürdőzés után kicsit meg kell kössön a máz, mert ha hirtelen tesszük hűtőbe, kicsapódik a zsiradék a csokiból és fehér foltos lesz!