Gyümölcszselés tápiókapuding recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35-40 dkg gyümölcs (nálunk fagyasztott áfonya)
- 2 lap zselatin
- 8 dkg tápiókagyöngy
- 3 dl (kókusz)tej
- 2,5 dl víz
- 3 evőkanál nyírfacukor
- csipet só
- vaníliapaszta vagy aroma
Elkészítése:
A gyümölcsöt kevés vízzel kezdd el főzni. Amikor már eléggé szétfőtt a gyümölcs, akkor add hozzá az előzőleg beáztatott, majd konyomkodott zselatint. Melegítsd addig, amíg az egész egynemű lesz.
A tápiókát rakd egy tálba, öntsd fel a vízzel és pihentesd 10-15 percig, hogy a gyöngyök jól megduzzadjanak és magukba szívják a folyadékot.
Ezt követően öntsd hozzá a kókusztejet, add hozzá a vaníliát, a sót és főzd 15-20 percig. Akkor jó, ha a gyöngyök átlátszóvá válnak. Húzd le a tűzről és tedd hozzá a cukrot.
Ha langyosra hűlt a gyümölcs és a puding, akkor rétegezd poharakba, majd tedd hűtőbe fogyasztásig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »