Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes szelet recept

Grízes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 25 dkg vajas keksz (kb)

    Kókuszos réteg:

    • 1 liter tej
    • 150 g cukor
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 180 g búzadara
    • 150 g vaj
    • 120 g kókuszreszelék

    Csokis réteg:

    • 8 dl tej
    • 2 cs csokoládéízű pudingpor
    • 100 g cukor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 100 g étcsokoládé

    Tetejére:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Egy 20*30 cm-es tepsi vagy tál alját kitesszük a keksszel. Nem kell tejbe mártani, mert meg fog puhulni a krémtől.

    Kókuszos réteg:

    Összekeverjük a cukrot, búzadarát és a tejet, majd sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Még forrón belekeverjük a vajat, kókuszreszeléket és a vaníliát.

    A kész kókuszos krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk.

    Csokis réteg:

    A pudingporokat, kakaóport, cukrot és a tejet csomómentesre dolgozzuk, majd felfőzzük. Ha elkészült, akkor hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.

    Ha ezzel is elkészültünk, akkor a kókuszos rétegre simítjuk egyenletesen.

    Az egészet hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük. Ha teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. Tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek