Grízes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 25 dkg vajas keksz (kb)
Kókuszos réteg:
- 1 liter tej
- 150 g cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 180 g búzadara
- 150 g vaj
- 120 g kókuszreszelék
Csokis réteg:
- 8 dl tej
- 2 cs csokoládéízű pudingpor
- 100 g cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 100 g étcsokoládé
Tetejére:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Egy 20*30 cm-es tepsi vagy tál alját kitesszük a keksszel. Nem kell tejbe mártani, mert meg fog puhulni a krémtől.
Kókuszos réteg:
Összekeverjük a cukrot, búzadarát és a tejet, majd sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Még forrón belekeverjük a vajat, kókuszreszeléket és a vaníliát.
A kész kókuszos krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk.
Csokis réteg:
A pudingporokat, kakaóport, cukrot és a tejet csomómentesre dolgozzuk, majd felfőzzük. Ha elkészült, akkor hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor a kókuszos rétegre simítjuk egyenletesen.
Az egészet hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük. Ha teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. Tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »