Grízes szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 25 dkg vajas keksz (kb)
Kókuszos réteg:
- 1 liter tej
- 150 g cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 180 g búzadara
- 150 g vaj
- 120 g kókuszreszelék
Csokis réteg:
- 8 dl tej
- 2 cs csokoládéízű pudingpor
- 100 g cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 100 g étcsokoládé
Tetejére:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Egy 20*30 cm-es tepsi vagy tál alját kitesszük a keksszel. Nem kell tejbe mártani, mert meg fog puhulni a krémtől.
Kókuszos réteg:
Összekeverjük a cukrot, búzadarát és a tejet, majd sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Még forrón belekeverjük a vajat, kókuszreszeléket és a vaníliát.
A kész kókuszos krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk.
Csokis réteg:
A pudingporokat, kakaóport, cukrot és a tejet csomómentesre dolgozzuk, majd felfőzzük. Ha elkészült, akkor hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor a kókuszos rétegre simítjuk egyenletesen.
Az egészet hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük. Ha teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. Tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »
7 tökéletes levesbetét, amitől a házi leves igazán különleges lesz
Fedezd fel a legjobb házi levesbetéteket: grízgaluska, zsemlegombóc, csipet
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.29. kedd
Különleges gyümölcsös és mediterrán levesek, fűszeres, mégis könnyen elkész
Tovább olvasom »
Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »