Grízes szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Alap:
- 25 dkg vajas keksz (kb)
Kókuszos réteg:
- 1 liter tej
- 150 g cukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 180 g búzadara
- 150 g vaj
- 120 g kókuszreszelék
Csokis réteg:
- 8 dl tej
- 2 cs csokoládéízű pudingpor
- 100 g cukor
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 100 g étcsokoládé
Tetejére:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Egy 20*30 cm-es tepsi vagy tál alját kitesszük a keksszel. Nem kell tejbe mártani, mert meg fog puhulni a krémtől.
Kókuszos réteg:
Összekeverjük a cukrot, búzadarát és a tejet, majd sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Még forrón belekeverjük a vajat, kókuszreszeléket és a vaníliát.
A kész kókuszos krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk.
Csokis réteg:
A pudingporokat, kakaóport, cukrot és a tejet csomómentesre dolgozzuk, majd felfőzzük. Ha elkészült, akkor hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.
Ha ezzel is elkészültünk, akkor a kókuszos rétegre simítjuk egyenletesen.
Az egészet hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük. Ha teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. Tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










