Grízes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Grízes szelet

Hozzávalók:
Alap:

  • 25 dkg vajas keksz (kb)

Kókuszos réteg:

  • 1 liter tej
  • 150 g cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 180 g búzadara
  • 150 g vaj
  • 120 g kókuszreszelék

Csokis réteg:

  • 8 dl tej
  • 2 cs csokoládéízű pudingpor
  • 100 g cukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 100 g étcsokoládé

Tetejére:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Egy 20*30 cm-es tepsi vagy tál alját kitesszük a keksszel. Nem kell tejbe mártani, mert meg fog puhulni a krémtől.

Kókuszos réteg:

Összekeverjük a cukrot, búzadarát és a tejet, majd sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Még forrón belekeverjük a vajat, kókuszreszeléket és a vaníliát.

A kész kókuszos krémet egyenletesen a kekszes alapra simítjuk.

Csokis réteg:

A pudingporokat, kakaóport, cukrot és a tejet csomómentesre dolgozzuk, majd felfőzzük. Ha elkészült, akkor hozzáadjuk a csokit és addig keverjük, amíg teljesen el nem olvad.

Ha ezzel is elkészültünk, akkor a kókuszos rétegre simítjuk egyenletesen.

Az egészet hűvös helyre vagy hűtőbe tesszük. Ha teljesen kihűlt, akkor szeleteljük. Tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel.