Grízes-meggyes desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Meggyes-grízes alap:
- 2 üveg meggybefőtt
- 15 evőkanál cukor
- 18 evőkanál búzadara
Krém:
- 3 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 liter tej
- 6 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
- 250 g vaj
Tetejére:
- 350 ml habtejszín
Fehér csokoládés ganache:
- 150 g fehér csokoládé
- 70 ml tejszín
Elkészítése:
Meggyes alap:
A meggyet leszűrjük és a levét felfogjuk. Megmérjük és ha szükséges, akkor kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1 liternyi legyen.
Egy nagyobb egénybe belemérjük a búzadarát, cukrot és felöntjük a meggylével, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a meggyet is, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Egy 20*30 cm-es, magas falú tepsit vagy állítható sütemény keretet vízzel kikenünk és még forrón beleöntjük a meggyes-búzadarás alapot. Elegyengetjük és félretesszük, amíg elkészítjük a krémet.
Krém:
A pudingporokat és a cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarjuk, majd langyosra hűtjük.
Ekkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk a krémet.
A kész krémet egyenletesen rákenjük a meggyes alapra és hideg helyre vagy hűtőbe tesszük, amíg az egész ki nem hűl (nálunk egy éjszakán át a hűtőben volt).
Összeállítás:
Miután kihűlt a meggyes alap és a krém is, akkor először a csoki ganache-t készítjük el. A csokit egy edénybe tördeljük és felöntjük a tejszínnel. 30 másodpercre betesszük a mikróba, majd az idő letelte után átkeverjük. Ha szükséges, akkor ezt a folyamatot megismételjük újra. Keverjük addig, amíg a csoki el nem olvad teljesen.
Amíg a ganache hűl, addig felverjük a tejszínt és rásimítjuk egyenletesen a krémre. A tejszínre ráöntjük az éppen csak langyos ganache-t és elterítjük óvatosan. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, amíg a ganache megköt (ne ijedjünk meg, nem fog csoki szilárdságúra kötni!).
Szeletekre vágva tálaljuk. Mivel magas desszert, ezért eléggé instabil lesz, ha vékony szeletekre vágjuk!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »