Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grízes-meggyes desszert recept

Grízes-meggyes desszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Meggyes-grízes alap:

    • 2 üveg meggybefőtt
    • 15 evőkanál cukor
    • 18 evőkanál búzadara

    Krém:

    • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 1 liter tej
    • 6 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
    • 250 g vaj

    Tetejére:

    • 350 ml habtejszín

    Fehér csokoládés ganache:

    • 150 g fehér csokoládé
    • 70 ml tejszín

    Elkészítése:

    Meggyes alap:

    A meggyet leszűrjük és a levét felfogjuk. Megmérjük és ha szükséges, akkor kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1 liternyi legyen.

    Egy nagyobb egénybe belemérjük a búzadarát, cukrot és felöntjük a meggylével, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a meggyet is, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

    Egy 20*30 cm-es, magas falú tepsit vagy állítható sütemény keretet vízzel kikenünk és még forrón beleöntjük a meggyes-búzadarás alapot. Elegyengetjük és félretesszük, amíg elkészítjük a krémet.

    Krém:

    A pudingporokat és a cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarjuk, majd langyosra hűtjük.

    Ekkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk a krémet.

    A kész krémet egyenletesen rákenjük a meggyes alapra és hideg helyre vagy hűtőbe tesszük, amíg az egész ki nem hűl (nálunk egy éjszakán át a hűtőben volt).

    Összeállítás:

    Miután kihűlt a meggyes alap és a krém is, akkor először a csoki ganache-t készítjük el. A csokit egy edénybe tördeljük és felöntjük a tejszínnel. 30 másodpercre betesszük a mikróba, majd az idő letelte után átkeverjük. Ha szükséges, akkor ezt a folyamatot megismételjük újra. Keverjük addig, amíg a csoki el nem olvad teljesen.

    Amíg a ganache hűl, addig felverjük a tejszínt és rásimítjuk egyenletesen a krémre. A tejszínre ráöntjük az éppen csak langyos ganache-t és elterítjük óvatosan. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, amíg a ganache megköt (ne ijedjünk meg, nem fog csoki szilárdságúra kötni!).

    Szeletekre vágva tálaljuk. Mivel magas desszert, ezért eléggé instabil lesz, ha vékony szeletekre vágjuk!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá