Grízes-meggyes desszert recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Meggyes-grízes alap:
- 2 üveg meggybefőtt
- 15 evőkanál cukor
- 18 evőkanál búzadara
Krém:
- 3 csomag vaníliaízű pudingpor
- 1 liter tej
- 6 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
- 250 g vaj
Tetejére:
- 350 ml habtejszín
Fehér csokoládés ganache:
- 150 g fehér csokoládé
- 70 ml tejszín
Elkészítése:
Meggyes alap:
A meggyet leszűrjük és a levét felfogjuk. Megmérjük és ha szükséges, akkor kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1 liternyi legyen.
Egy nagyobb egénybe belemérjük a búzadarát, cukrot és felöntjük a meggylével, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a meggyet is, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Egy 20*30 cm-es, magas falú tepsit vagy állítható sütemény keretet vízzel kikenünk és még forrón beleöntjük a meggyes-búzadarás alapot. Elegyengetjük és félretesszük, amíg elkészítjük a krémet.
Krém:
A pudingporokat és a cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarjuk, majd langyosra hűtjük.
Ekkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk a krémet.
A kész krémet egyenletesen rákenjük a meggyes alapra és hideg helyre vagy hűtőbe tesszük, amíg az egész ki nem hűl (nálunk egy éjszakán át a hűtőben volt).
Összeállítás:
Miután kihűlt a meggyes alap és a krém is, akkor először a csoki ganache-t készítjük el. A csokit egy edénybe tördeljük és felöntjük a tejszínnel. 30 másodpercre betesszük a mikróba, majd az idő letelte után átkeverjük. Ha szükséges, akkor ezt a folyamatot megismételjük újra. Keverjük addig, amíg a csoki el nem olvad teljesen.
Amíg a ganache hűl, addig felverjük a tejszínt és rásimítjuk egyenletesen a krémre. A tejszínre ráöntjük az éppen csak langyos ganache-t és elterítjük óvatosan. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, amíg a ganache megköt (ne ijedjünk meg, nem fog csoki szilárdságúra kötni!).
Szeletekre vágva tálaljuk. Mivel magas desszert, ezért eléggé instabil lesz, ha vékony szeletekre vágjuk!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »