Hozzávalók:
Meggyes-grízes alap:
Krém:
Tetejére:
Fehér csokoládés ganache:
Elkészítése:
A meggyet leszűrjük és a levét felfogjuk. Megmérjük és ha szükséges, akkor kiegészítjük annyi vízzel, hogy 1 liternyi legyen.
Egy nagyobb egénybe belemérjük a búzadarát, cukrot és felöntjük a meggylével, majd jól elkeverjük. Hozzáadjuk a meggyet is, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Egy 20*30 cm-es, magas falú tepsit vagy állítható sütemény keretet vízzel kikenünk és még forrón beleöntjük a meggyes-búzadarás alapot. Elegyengetjük és félretesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A pudingporokat és a cukrot kevés tejben csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel és sűrűre főzzük. Folpackkal letakarjuk, majd langyosra hűtjük.
Ekkor hozzáadjuk a puha vajat és jól kihabosítjuk a krémet.
A kész krémet egyenletesen rákenjük a meggyes alapra és hideg helyre vagy hűtőbe tesszük, amíg az egész ki nem hűl (nálunk egy éjszakán át a hűtőben volt).
Miután kihűlt a meggyes alap és a krém is, akkor először a csoki ganache-t készítjük el. A csokit egy edénybe tördeljük és felöntjük a tejszínnel. 30 másodpercre betesszük a mikróba, majd az idő letelte után átkeverjük. Ha szükséges, akkor ezt a folyamatot megismételjük újra. Keverjük addig, amíg a csoki el nem olvad teljesen.
Amíg a ganache hűl, addig felverjük a tejszínt és rásimítjuk egyenletesen a krémre. A tejszínre ráöntjük az éppen csak langyos ganache-t és elterítjük óvatosan. Hűtőbe vagy hideg helyre tesszük, amíg a ganache megköt (ne ijedjünk meg, nem fog csoki szilárdságúra kötni!).
Szeletekre vágva tálaljuk. Mivel magas desszert, ezért eléggé instabil lesz, ha vékony szeletekre vágjuk!