Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Görögdinnyés-mascarponés pohárkrém recept

Görögdinnyés-mascarponés pohárkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg görögdinnye
    • 10 dkg mascarpone
    • 1 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • porcukor
    • karamellizált szezámmag

    Elkészítése:

    A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk.

    A mascarponét kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük (így sokkal könnyedebb lesz a krém).

    Végül a fagylaltos kelyhekbe felváltva belekanalazzuk a feldarabolt görögdinnyét és a krémet.

    Legalább fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen lehűljön.

    A hűtőből kivéve a tetejét barna cukorral, karamellizált szezámmaggal megszórjuk. A karamellizált szezámmag helyett megszórhatjuk pl pörkölt mogyoróval vagy éppen mandulaforgáccsal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá