Görögdinnyés-mascarponés pohárkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Görögdinnyés-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók:

  • 50 dkg görögdinnye
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor
  • porcukor
  • karamellizált szezámmag

Elkészítése:

A dinnyét kimagozzuk és felkockázzuk.

A mascarponét kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük (így sokkal könnyedebb lesz a krém).

Végül a fagylaltos kelyhekbe felváltva belekanalazzuk a feldarabolt görögdinnyét és a krémet.

Legalább fél órára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen lehűljön.

A hűtőből kivéve a tetejét barna cukorral, karamellizált szezámmaggal megszórjuk. A karamellizált szezámmag helyett megszórhatjuk pl pörkölt mogyoróval vagy éppen mandulaforgáccsal.