Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyetorta recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Alsó réteg:

    • 25 dkg darált keksz
    • 12 dkg margarin
    • 3 ek kakaópor
    • 3 ek cukor
    • 4 ek víz
    • rum, vagy rum aroma

    A krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
    • 3-4 ek cukor, ízlés szerint
    • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
    • 10 dkg margarin

    Tetejére:

    • 250 ml habtejszín
    • 5 dkg étcsokoládé és kevés vaj
    • kakaópor (díszítésnek)

    Elkészítése:
    A margarint kicsit felolvasztjuk a mikróban, majd összegyúrjuk a darált keksszel, a kakaóval, a cukorral és vízzel ízlés szerinti rum hozzáadásával. A masszát egy tortaforma aljára nyomkodjuk, előtte folpack-kal vagy alufoliával béleljük a formát. Ezt kis időre betesszük a fagyasztóba, amíg elkészítjük a krémet. A pudingport tejben 3 ek cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
    Közben a gesztenyemasszát összekeverjük a margarinnal és hozzáadjuk a pudingot. A kész krémet rákenjük a kekszes alapra, majd ismét betesszük a hűtőbe. A tejszínt kemény habbá verjük, majd felkenjük a torta tetejére. Ezután ízlés szerint kakaóporral megszórhatjuk, vagy felmelegítünk 5 dkg étcsokoládét kevés vajjal, majd a torta tetejére kenjük. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
    A tortaforma 26 cm átmérőjű!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá