Gesztenyetorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Alsó réteg:

  • 25 dkg darált keksz
  • 12 dkg margarin
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek cukor
  • 4 ek víz
  • rum, vagy rum aroma

A krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs tejszínes vagy vaníliás pudingpor
  • 3-4 ek cukor, ízlés szerint
  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 10 dkg margarin

Tetejére:

  • 250 ml habtejszín
  • 5 dkg étcsokoládé és kevés vaj
  • kakaópor (díszítésnek)

Elkészítése:
A margarint kicsit felolvasztjuk a mikróban, majd összegyúrjuk a darált keksszel, a kakaóval, a cukorral és vízzel ízlés szerinti rum hozzáadásával. A masszát egy tortaforma aljára nyomkodjuk, előtte folpack-kal vagy alufoliával béleljük a formát. Ezt kis időre betesszük a fagyasztóba, amíg elkészítjük a krémet. A pudingport tejben 3 ek cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
Közben a gesztenyemasszát összekeverjük a margarinnal és hozzáadjuk a pudingot. A kész krémet rákenjük a kekszes alapra, majd ismét betesszük a hűtőbe. A tejszínt kemény habbá verjük, majd felkenjük a torta tetejére. Ezután ízlés szerint kakaóporral megszórhatjuk, vagy felmelegítünk 5 dkg étcsokoládét kevés vajjal, majd a torta tetejére kenjük. Tálalásig a hűtőbe tesszük.
A tortaforma 26 cm átmérőjű!