Gesztenyés-vaníliás kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Alap:
- 25 dkg háztartási keksz
- 25 dkg gesztenyepüré
- 5 dkg sárgabaracklekvár
- 1,5 dl tej
- 1 üveg rumaroma (vagy ha gyerek nem eszik belőle akkor rum ízlés szerint)
Krém:
- 1 cs vaníliás ízű pudingpor
- 3 dl tej
- 12,5 dkg vaj
- 12,5 dkg porcukor
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- kevés cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A háztartási kekszet durvára törjük, összedolgozzuk a lereszelt gesztenyepürével, a lekvárral, a tejjel és a rummal.
Sütőpapírral bélelt 20*30 cm-es tepsibe egyenletesen belesimítjuk.
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A krémet a kekszes masszára simítjuk. Pár órára hűtőbe tesszük.
A süteményt kockára vágjuk, a tejszínből a habfixálóval felvert kemény habbal díszítjük. Végül a tetejét kevés kakaóporral meghintjük.
Jó étvágyat kívánok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »