Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés tekercs recept

Gesztenyés tekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált keksz
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 0,5 dl rum
    • 1 ek kókuszreszelék
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    •  50 dkg ízesített gesztenyemassza
    • 10 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 kk kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A darált kekszet a puha vajjal, cukorral, kókuszreszelékkel és a kakaóval összekeverjük. Ha nem áll össze, akkor egy-két evőkanál tejet tehetünk bele. Félretesszük, nem kell hűtőbe tenni.

    A krémhez a gesztenyepürét burgonyanyomón áttörjük, és a puha vajjal, cukorral és kókuszreszelékkel összedolgozzuk. Egy sütőpapíron a tészta felét 20 x 15 cm-es téglalappá nyújtjuk (inkább csak nyomkodni tudjuk).

    A gesztenyemassza felét rásimítjuk, és feltekerjük a papír segítségével. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd lehűtjük. A tetejét olvasztott csokival leönthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá