Gesztenyés tekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gesztenyés tekercs

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 2 ek kakaópor

Krém:

  •  50 dkg ízesített gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kk kókuszreszelék

Elkészítése:

A darált kekszet a puha vajjal, cukorral, kókuszreszelékkel és a kakaóval összekeverjük. Ha nem áll össze, akkor egy-két evőkanál tejet tehetünk bele. Félretesszük, nem kell hűtőbe tenni.

A krémhez a gesztenyepürét burgonyanyomón áttörjük, és a puha vajjal, cukorral és kókuszreszelékkel összedolgozzuk. Egy sütőpapíron a tészta felét 20 x 15 cm-es téglalappá nyújtjuk (inkább csak nyomkodni tudjuk).

A gesztenyemassza felét rásimítjuk, és feltekerjük a papír segítségével. A másik tekercset is ugyanígy elkészítjük, majd lehűtjük. A tetejét olvasztott csokival leönthetjük.