Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés keksztekercs recept

Gesztenyés keksztekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    A tésztához

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 20 dkg porcukor
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • kb. 3 dl tej
    • rum vagy rumaroma ízlés szerint

    A krémhez

    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 10 dkg porcukor
    • 12 dkg margarin
    • kevés rum

    A tetejére

    • kevés rumos tej
    • kókuszreszelék

    Elkészítés

    A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóval és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejet és kevés rumot, majd jól összegyúrjuk, amíg formázható, rugalmas tésztát kapunk.

    A krémhez a gesztenyemasszát villával áttörjük, majd összekeverjük a porcukorral, a margarinnal és kevés rummal. Sima, kenhető krémet készítünk.

    A tésztát két részre osztjuk. Mindkét darabot fólián vagy sütőpapíron vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a gesztenyekrémmel, majd szorosan feltekerjük.

    A tekercsek tetejét kevés rumos tejjel megkenjük, kókuszreszelékkel megszórjuk.

    Legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és szépen szeletelhető legyen.

    Tipp

    A tekercs krémjét egy kevés narancshéjjal vagy csokoládédarabokkal is feldobhatjuk. Ha a tészta túl lágy, kevés darált keksszel korrigálható, ha túl kemény, egy kevés tejjel lazítható.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek