Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
A tetejére
Elkészítés
A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóval és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejet és kevés rumot, majd jól összegyúrjuk, amíg formázható, rugalmas tésztát kapunk.
A krémhez a gesztenyemasszát villával áttörjük, majd összekeverjük a porcukorral, a margarinnal és kevés rummal. Sima, kenhető krémet készítünk.
A tésztát két részre osztjuk. Mindkét darabot fólián vagy sütőpapíron vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a gesztenyekrémmel, majd szorosan feltekerjük.
A tekercsek tetejét kevés rumos tejjel megkenjük, kókuszreszelékkel megszórjuk.
Legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és szépen szeletelhető legyen.
A tekercs krémjét egy kevés narancshéjjal vagy csokoládédarabokkal is feldobhatjuk. Ha a tészta túl lágy, kevés darált keksszel korrigálható, ha túl kemény, egy kevés tejjel lazítható.