Gesztenyés keksztekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kb. 3 dl tej
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint

A krémhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg margarin
  • kevés rum

A tetejére

  • kevés rumos tej
  • kókuszreszelék

Elkészítés

A darált kekszet összekeverjük a porcukorral, a kakaóval és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejet és kevés rumot, majd jól összegyúrjuk, amíg formázható, rugalmas tésztát kapunk.

A krémhez a gesztenyemasszát villával áttörjük, majd összekeverjük a porcukorral, a margarinnal és kevés rummal. Sima, kenhető krémet készítünk.

A tésztát két részre osztjuk. Mindkét darabot fólián vagy sütőpapíron vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a gesztenyekrémmel, majd szorosan feltekerjük.

A tekercsek tetejét kevés rumos tejjel megkenjük, kókuszreszelékkel megszórjuk.

Legalább néhány órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és szépen szeletelhető legyen.

Tipp

A tekercs krémjét egy kevés narancshéjjal vagy csokoládédarabokkal is feldobhatjuk. Ha a tészta túl lágy, kevés darált keksszel korrigálható, ha túl kemény, egy kevés tejjel lazítható.