Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés habos recept

Gesztenyés habos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Alap:

    • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
    • 25 dkg darált keksz
    • ízlés szerint rum vagy rumaroma
    • kb 1 dl tej

    Krém:

    • 9 dl tej
    • 3 csomag vaníliás pudigpor
    • 10-15 dkg porcukor
    • 1 kocka margarin (25 dkg)
    • 1 csomag babapiskóta
    • 2 csomag habpor vagy 6 dl habtejszín
    • a habporhoz 6 dl tej

    Elkészítése:

    Az alap hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban. Csak annyi tejet adjunk hozzá, amennyi feltétlen kell. Ne legyen folyós! Egy átlagos méretű tálcára(25*32) borítjuk a masszát. Elsimítjuk kézzel egyenlő vastagságra. A tejet a pudingporral és a porcukorral felfőzzük. Miután kihűlt a margarinnal robotgéppel habosra keverjük. Az alapra a krém felét rásimítjuk ezután jön a babapiskóta amit rumos tejben megforgatunk. és egymás mellé hegyezzük a krémen, majd a kém másik felét rákenjük. Ezután a habport a az előírtak szerint elkészítjük, vagy felverjük a habtejszínt, majd rákenjük a legtetejére. Őrölt fahéjjal meghintjük. Egy éjszakát pihentetjük hűtőszekrényben. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá