Gesztenyés habos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gesztenyés habos

Hozzávalók:

Alap:

  • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
  • 25 dkg darált keksz
  • ízlés szerint rum vagy rumaroma
  • kb 1 dl tej

Krém:

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudigpor
  • 10-15 dkg porcukor
  • 1 kocka margarin (25 dkg)
  • 1 csomag babapiskóta
  • 2 csomag habpor vagy 6 dl habtejszín
  • a habporhoz 6 dl tej

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban. Csak annyi tejet adjunk hozzá, amennyi feltétlen kell. Ne legyen folyós! Egy átlagos méretű tálcára(25*32) borítjuk a masszát. Elsimítjuk kézzel egyenlő vastagságra. A tejet a pudingporral és a porcukorral felfőzzük. Miután kihűlt a margarinnal robotgéppel habosra keverjük. Az alapra a krém felét rásimítjuk ezután jön a babapiskóta amit rumos tejben megforgatunk. és egymás mellé hegyezzük a krémen, majd a kém másik felét rákenjük. Ezután a habport a az előírtak szerint elkészítjük, vagy felverjük a habtejszínt, majd rákenjük a legtetejére. Őrölt fahéjjal meghintjük. Egy éjszakát pihentetjük hűtőszekrényben. Nagyobb kockákra vágva tálaljuk.