Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés babapiskótás sütemény recept

Gesztenyés babapiskótás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 darab babapiskóta (hosszúkás)
    • 100 g étcsokoládé
    • 1 ek olaj
    • 500 g gesztenyepüré (krém)
    • 250 g krémsajt (krém)
    • 2 ek porcukor (krém)
    • rumaroma (krém)
    • 6 ek baracklekvár (krém)
    • 300 ml tejszín (krém)
    • 100 ml tej (áztatás)
    • 1 ek porcukor (áztatás)
    • rumaroma (áztatás)
    • 250 ml tejszín (díszítés)
    • porcukor (díszítés)
    • étcsokoládé (díszítés)

    Elkészítése:

    A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és annyi babapiskótát, amennyi a forma oldalának kirakásához kell, ferdén megmártjuk az olvasztott csokoládéban, majd rácsra téve hagyjuk megdermedni.

    Csokoládés gesztenyemassza:

    Az első csomag gesztenyemasszát összekeverjük a krémsajttal, porcukorral, rum felével és a maradék olvasztott csokoládéval.

    Tejszínes gesztenyemassza:

    A második csomag gesztenyemasszát összekeverjük a maradék rummal, a baracklekvárral és a keményre vert tejszínnel (cukor nem szükséges bele, mert a lekvár eléggé megédesíti a gesztenyét).

    A formát (22 x 11 cm) béleljük ki fóliával/mikroténzacskóval, az alját kirakjuk hosszában a tejes szirupban megmártott, nem csokis babapiskótákkal, az oldalát kirakjuk a csokis piskótákkal, úgy, hogy a csokoládés rész legyen felül. Ebbe a piskótával kirakott formába először belesimítjuk a csokoládés gesztenyemasszát, erre újabb sor tejes szirupba mártott piskótát teszünk, majd rásimítjuk a tejszínes gesztenyemasszát.

    A kilógó fóliával betakarjuk az egész formát, majd 5-6 órára (legjobb egész éjszakára) a hűtő alsó részébe dugjuk. Tálalás előtt óvatosan eltávolítjuk a fóliát, majd felvert tejszínnel és reszelt csokoládéval díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá