Gesztenyés babapiskótás sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 35 darab babapiskóta (hosszúkás)
  • 100 g étcsokoládé
  • 1 ek olaj
  • 500 g gesztenyepüré (krém)
  • 250 g krémsajt (krém)
  • 2 ek porcukor (krém)
  • rumaroma (krém)
  • 6 ek baracklekvár (krém)
  • 300 ml tejszín (krém)
  • 100 ml tej (áztatás)
  • 1 ek porcukor (áztatás)
  • rumaroma (áztatás)
  • 250 ml tejszín (díszítés)
  • porcukor (díszítés)
  • étcsokoládé (díszítés)

Elkészítése:

A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és annyi babapiskótát, amennyi a forma oldalának kirakásához kell, ferdén megmártjuk az olvasztott csokoládéban, majd rácsra téve hagyjuk megdermedni.

Csokoládés gesztenyemassza:

Az első csomag gesztenyemasszát összekeverjük a krémsajttal, porcukorral, rum felével és a maradék olvasztott csokoládéval.

Tejszínes gesztenyemassza:

A második csomag gesztenyemasszát összekeverjük a maradék rummal, a baracklekvárral és a keményre vert tejszínnel (cukor nem szükséges bele, mert a lekvár eléggé megédesíti a gesztenyét).

A formát (22 x 11 cm) béleljük ki fóliával/mikroténzacskóval, az alját kirakjuk hosszában a tejes szirupban megmártott, nem csokis babapiskótákkal, az oldalát kirakjuk a csokis piskótákkal, úgy, hogy a csokoládés rész legyen felül. Ebbe a piskótával kirakott formába először belesimítjuk a csokoládés gesztenyemasszát, erre újabb sor tejes szirupba mártott piskótát teszünk, majd rásimítjuk a tejszínes gesztenyemasszát.

A kilógó fóliával betakarjuk az egész formát, majd 5-6 órára (legjobb egész éjszakára) a hűtő alsó részébe dugjuk. Tálalás előtt óvatosan eltávolítjuk a fóliát, majd felvert tejszínnel és reszelt csokoládéval díszítjük.