Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyegolyó recept

Gesztenyegolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 50 dkg darált háztartási keksz
    • 20 dkg margarin (olvasztott)
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 4 ek kávé (lefőzött)
    • 30 ml rumaroma
    • annyi tej, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk (én 1,5 dl tejet tettem hozzá)

    Csokiréteg:

    • 180 g étcsoki
    • 3 ek étolaj

    Elkészítése:

    Nekem ebből az adagból 42 db golyó lett.

    A darált kekszet a tej kivételével a hozzávalókkal jól összekeverjük, majd lassan adagolva a tejet is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.

    A masszából a kezünkkel gesztenye nagyságú golyókat formázunk.

    A csokoládét a vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. A golyók közepébe fogvájót szúrunk, és annak segítségével háromnegyed részig belemártjuk a csokiba.

    Asztalra terített sütőpapírra tesszük a csokiba belemártogatott golyókat. Ha a csokoládé már megdermedt, akkor a fogvájónak a helyét óvatosan az ujjunkkal simítsuk el és már fogyasztható is.

    Hűtőben tároljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá