Gesztenyegolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Alap:

  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg margarin (olvasztott)
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 4 ek kávé (lefőzött)
  • 30 ml rumaroma
  • annyi tej, hogy gyúrható, formázható masszát kapjunk (én 1,5 dl tejet tettem hozzá)

Csokiréteg:

  • 180 g étcsoki
  • 3 ek étolaj

Elkészítése:

Nekem ebből az adagból 42 db golyó lett.

A darált kekszet a tej kivételével a hozzávalókkal jól összekeverjük, majd lassan adagolva a tejet is hozzá tesszük és jól összegyúrjuk.

A masszából a kezünkkel gesztenye nagyságú golyókat formázunk.

A csokoládét a vízgőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat. A golyók közepébe fogvájót szúrunk, és annak segítségével háromnegyed részig belemártjuk a csokiba.

Asztalra terített sütőpapírra tesszük a csokiba belemártogatott golyókat. Ha a csokoládé már megdermedt, akkor a fogvájónak a helyét óvatosan az ujjunkkal simítsuk el és már fogyasztható is.

Hűtőben tároljuk.