Ferrero rocher pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 150 g keksz (omlós, kakaós vagy sima)
- 4 db ferrero rocher
- 50 g vaj olvasztva (ha szükséges adhatunk még hozzá keveset)
Töltelék:
- 225 g krémsajt
- 50 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 250 ml habtejszín
- 12 db ferrero rocher
Díszítés:
- 100 g étcsokoládé (56%-os)
- 250 ml habtejszín
Elkészítése:
A tésztához robotgéppel daráljuk össze a kekszet a ferrero rocher golyókkal. Adjuk hozzá a vajat, jól keverjük össze.
Nyomkodjuk egy 24 cm-es forma aljára és vékonyan az oldalára. Tegyük a hűtőszekrénybe, amíg a töltelék elkészül.
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, cukrot és a vaníliát.
A tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan, részletekben, hogy ne törjön össze, forgassuk a krémsajtos keverékhez. A töltelék kb 3/4-ed részével töltsük meg a tésztát, nyomkodjuk bele a golyókat és fedjük be a maradék krémmel. Tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Törjük a csokoládét apró darabokra és tegyük egy hőálló edénybe. 100 ml tejszínt forraljunk fel és öntsük a csokoládéra, keverjük, míg feloldódik benne.
Hagyjuk, amíg visszahűl szobahőmérsékletre. Adjuk hozzá a maradék tejszínt és verjük kemény habbá. Töltsük habzsákba és díszítsük ízlés szerint a tortát (én rákentem a habot, elsimítottam és csokoládé forgácsot reszeltem rá).
Tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe hűlni, mielőtt tálalnánk.