Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ferrero rocher pite recept

Ferrero rocher pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 150 g keksz (omlós, kakaós vagy sima)
    • 4 db ferrero rocher
    • 50 g vaj olvasztva (ha szükséges adhatunk még hozzá keveset)

    Töltelék:

    • 225 g krémsajt
    • 50 g cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 250 ml habtejszín
    • 12 db ferrero rocher

    Díszítés:

    • 100 g étcsokoládé (56%-os)
    • 250 ml habtejszín

    Elkészítése:

    A tésztához robotgéppel daráljuk össze a kekszet a ferrero rocher golyókkal. Adjuk hozzá a vajat, jól keverjük össze.

    Nyomkodjuk egy 24 cm-es forma aljára és vékonyan az oldalára. Tegyük a hűtőszekrénybe, amíg a töltelék elkészül.

    A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, cukrot és a vaníliát.

    A tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan, részletekben, hogy ne törjön össze, forgassuk a krémsajtos keverékhez. A töltelék kb 3/4-ed részével töltsük meg a tésztát, nyomkodjuk bele a golyókat és fedjük be a maradék krémmel. Tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

    Törjük a csokoládét apró darabokra és tegyük egy hőálló edénybe. 100 ml tejszínt forraljunk fel és öntsük a csokoládéra, keverjük, míg feloldódik benne.

    Hagyjuk, amíg visszahűl szobahőmérsékletre. Adjuk hozzá a maradék tejszínt és verjük kemény habbá. Töltsük habzsákba és díszítsük ízlés szerint a tortát (én rákentem a habot, elsimítottam és csokoládé forgácsot reszeltem rá).

    Tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe hűlni, mielőtt tálalnánk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá