Ferrero rocher pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Tészta:

  • 150 g keksz (omlós, kakaós vagy sima)
  • 4 db ferrero rocher
  • 50 g vaj olvasztva (ha szükséges adhatunk még hozzá keveset)

Töltelék:

  • 225 g krémsajt
  • 50 g cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 250 ml habtejszín
  • 12 db ferrero rocher

Díszítés:

  • 100 g étcsokoládé (56%-os)
  • 250 ml habtejszín

Elkészítése:

A tésztához robotgéppel daráljuk össze a kekszet a ferrero rocher golyókkal. Adjuk hozzá a vajat, jól keverjük össze.

Nyomkodjuk egy 24 cm-es forma aljára és vékonyan az oldalára. Tegyük a hűtőszekrénybe, amíg a töltelék elkészül.

A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot, cukrot és a vaníliát.

A tejszínt verjük kemény habbá és óvatosan, részletekben, hogy ne törjön össze, forgassuk a krémsajtos keverékhez. A töltelék kb 3/4-ed részével töltsük meg a tésztát, nyomkodjuk bele a golyókat és fedjük be a maradék krémmel. Tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

Törjük a csokoládét apró darabokra és tegyük egy hőálló edénybe. 100 ml tejszínt forraljunk fel és öntsük a csokoládéra, keverjük, míg feloldódik benne.

Hagyjuk, amíg visszahűl szobahőmérsékletre. Adjuk hozzá a maradék tejszínt és verjük kemény habbá. Töltsük habzsákba és díszítsük ízlés szerint a tortát (én rákentem a habot, elsimítottam és csokoládé forgácsot reszeltem rá).

Tegyük 30 percre a hűtőszekrénybe hűlni, mielőtt tálalnánk.