Feketeerdő pohárdesszert recept

Hozzávalók 4 pohárhoz:
Csokoládé moussehoz:
- 12,5 dkg csokoládé (70 %-os)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
- 1 tk keményítő (púpozott)
- 2 ek porcukor
- 3 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
Meggyzseléhez:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 2 dl meggylé
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 tk keményítő (púpozott)
Vaníliás tejszínhabhoz:
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot, a keményítőt, 1 dl tejszínt és keverjük simára, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, addig főzzük, míg besűrűsödik.
Ekkor vegyük le a gőzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük míg a csokoládé teljesen felolvad. Ezután hűtsük ki teljesen.
Amikor a csokoládé teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára.
A maradék 2 dl tejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a csokoládékrémhez.
A meggybefőttet a 2 dl meggylével együtt öntsük bele egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, és főzzük pár percig (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
A keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük a forrásban lévő meggyhez és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.
A Hulalához adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd verjük fel kemény habbá.
Az előkészített poharakba rétegezzük a csokoládé mousse-t, a vaníliás tejszínhabot, és a meggyzselét, majd tegyük be 1-2 órára a hűtőbe.
Tipp:
Tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten kissé felmelegedjen a pohárdesszert mielőtt tálalnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »