Feketeerdő pohárdesszert recept
Hozzávalók 4 pohárhoz:
Csokoládé moussehoz:
- 12,5 dkg csokoládé (70 %-os)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga - 1 tk keményítő (púpozott)
- 2 ek porcukor
- 3 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
Meggyzseléhez:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 2 dl meggylé
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 2 tk keményítő (púpozott)
Vaníliás tejszínhabhoz:
- 2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot, a keményítőt, 1 dl tejszínt és keverjük simára, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, addig főzzük, míg besűrűsödik.
Ekkor vegyük le a gőzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük míg a csokoládé teljesen felolvad. Ezután hűtsük ki teljesen.
Amikor a csokoládé teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára.
A maradék 2 dl tejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a csokoládékrémhez.
A meggybefőttet a 2 dl meggylével együtt öntsük bele egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, és főzzük pár percig (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
A keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük a forrásban lévő meggyhez és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.
A Hulalához adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd verjük fel kemény habbá.
Az előkészített poharakba rétegezzük a csokoládé mousse-t, a vaníliás tejszínhabot, és a meggyzselét, majd tegyük be 1-2 órára a hűtőbe.
Tipp:
Tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten kissé felmelegedjen a pohárdesszert mielőtt tálalnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










