Hozzávalók 4 pohárhoz:
Csokoládé moussehoz:
Meggyzseléhez:
Vaníliás tejszínhabhoz:
Elkészítése:
A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot, a keményítőt, 1 dl tejszínt és keverjük simára, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, addig főzzük, míg besűrűsödik.
Ekkor vegyük le a gőzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük míg a csokoládé teljesen felolvad. Ezután hűtsük ki teljesen.
Amikor a csokoládé teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára.
A maradék 2 dl tejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a csokoládékrémhez.
A meggybefőttet a 2 dl meggylével együtt öntsük bele egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, és főzzük pár percig (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
A keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük a forrásban lévő meggyhez és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.
A Hulalához adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd verjük fel kemény habbá.
Az előkészített poharakba rétegezzük a csokoládé mousse-t, a vaníliás tejszínhabot, és a meggyzselét, majd tegyük be 1-2 órára a hűtőbe.
Tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten kissé felmelegedjen a pohárdesszert mielőtt tálalnak.