Feketeedrő pohárdesszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 pohárhoz:
Csokoládé moussehoz:

  • 12,5 dkg csokoládé (70 %-os)
  • 2 tojássárga
  • 1 tk keményítő (púpozott)
  • 2 ek porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone

Meggyzseléhez:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 2 dl meggylé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 2 tk keményítő (púpozott)

Vaníliás tejszínhabhoz:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojássárgához adjuk hozzá a porcukrot, a keményítőt, 1 dl tejszínt és keverjük simára, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, addig főzzük, míg besűrűsödik.

Ekkor vegyük le a gőzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük míg a csokoládé teljesen felolvad. Ezután hűtsük ki teljesen.

Amikor a csokoládé teljesen kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára.

A maradék 2 dl tejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverőkanállal, apránként keverjük hozzá a csokoládékrémhez.

A meggybefőttet a 2 dl meggylével együtt öntsük bele egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat, és főzzük pár percig (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).

A keményítőt keverjük simára egy kevés vízzel, majd öntsük a forrásban lévő meggyhez és kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.

Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.

A Hulalához adjuk hozzá a vaníliás cukrot, majd verjük fel kemény habbá.

Az előkészített poharakba rétegezzük a csokoládé mousse-t, a vaníliás tejszínhabot, és a meggyzselét, majd tegyük be 1-2 órára a hűtőbe.

Tipp:

Tálalás előtt kb. fél órával vegyük ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten kissé felmelegedjen a pohárdesszert mielőtt tálalnak.