Fehér csokis tejbegríztorta eperöntettel recept
Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 25 dkg búzadara
- 10 dkg fehér csoki
- 10 dkg vaj
- csipet só
Eperöntet:
- 25 dkg eper
- 5 dkg porcukor
- 1 púpos tk étkezési keményítő
- 1 tk citromlé
- pici víz
Elkészítése:
A tejet egy csipet sóval feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a búzadarát is. Addig főzzük, amíg el nem kezd forrni és sűrű nem lesz.
Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a feldarabolt fehér csokoládét. A meleg tejbegrízben addig kevergetjük, míg minden el nem olvad.
Egy kapcsos tortaforma (16 cm-es) karimáját egy tálra tesszük. Belekanalazzuk a tejbegrízt és elegyengetjük a tetejét.
Eperöntettel meglocsoljuk és hűtőbe tesszük pár órára. Ha teljesen kihűlt, akkor egy vékony pengéjű kést futtassunk végig a karima mentén, majd lekapcsoljuk a formát a tortáról.
Az epret félbe vagy negyedekbe vágjuk, megszórjuk a porcukorral, rálocsoljuk a citromlevet és hagyjuk legalább fél órát állni. Ezután lassú tűzön összefőzzük, botmixerrel pépesítjük. A keményítőt egy kevés hideg vízzel kikeverjük és az eperhez adjuk, besűrítjük az öntetet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









