Fehér csokis tejbegríztorta eperöntettel recept

Hozzávalók:
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 25 dkg búzadara
- 10 dkg fehér csoki
- 10 dkg vaj
- csipet só
Eperöntet:
- 25 dkg eper
- 5 dkg porcukor
- 1 púpos tk étkezési keményítő
- 1 tk citromlé
- pici víz
Elkészítése:
A tejet egy csipet sóval feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a búzadarát is. Addig főzzük, amíg el nem kezd forrni és sűrű nem lesz.
Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a feldarabolt fehér csokoládét. A meleg tejbegrízben addig kevergetjük, míg minden el nem olvad.
Egy kapcsos tortaforma (16 cm-es) karimáját egy tálra tesszük. Belekanalazzuk a tejbegrízt és elegyengetjük a tetejét.
Eperöntettel meglocsoljuk és hűtőbe tesszük pár órára. Ha teljesen kihűlt, akkor egy vékony pengéjű kést futtassunk végig a karima mentén, majd lekapcsoljuk a formát a tortáról.
Az epret félbe vagy negyedekbe vágjuk, megszórjuk a porcukorral, rálocsoljuk a citromlevet és hagyjuk legalább fél órát állni. Ezután lassú tűzön összefőzzük, botmixerrel pépesítjük. A keményítőt egy kevés hideg vízzel kikeverjük és az eperhez adjuk, besűrítjük az öntetet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »