Fehér csokis tejbegríztorta eperöntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg búzadara
  • 10 dkg fehér csoki
  • 10 dkg vaj
  • csipet só

Eperöntet:

  • 25 dkg eper
  • 5 dkg porcukor
  • 1 púpos tk étkezési keményítő
  • 1 tk citromlé
  • pici víz

Elkészítése:

A tejet egy csipet sóval feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a búzadarát is. Addig főzzük, amíg el nem kezd forrni és sűrű nem lesz.

Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a feldarabolt fehér csokoládét. A meleg tejbegrízben addig kevergetjük, míg minden el nem olvad.

Egy kapcsos tortaforma (16 cm-es) karimáját egy tálra tesszük. Belekanalazzuk a tejbegrízt és elegyengetjük a tetejét.

Eperöntettel meglocsoljuk és hűtőbe tesszük pár órára. Ha teljesen kihűlt, akkor egy vékony pengéjű kést futtassunk végig a karima mentén, majd lekapcsoljuk a formát a tortáról.

Az epret félbe vagy negyedekbe vágjuk, megszórjuk a porcukorral, rálocsoljuk a citromlevet és hagyjuk legalább fél órát állni. Ezután lassú tűzön összefőzzük, botmixerrel pépesítjük. A keményítőt egy kevés hideg vízzel kikeverjük és az eperhez adjuk, besűrítjük az öntetet.