Hozzávalók:
Eperöntet:
Elkészítése:
A tejet egy csipet sóval feltesszük melegedni. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatos kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a búzadarát is. Addig főzzük, amíg el nem kezd forrni és sűrű nem lesz.
Ekkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a feldarabolt fehér csokoládét. A meleg tejbegrízben addig kevergetjük, míg minden el nem olvad.
Egy kapcsos tortaforma (16 cm-es) karimáját egy tálra tesszük. Belekanalazzuk a tejbegrízt és elegyengetjük a tetejét.
Eperöntettel meglocsoljuk és hűtőbe tesszük pár órára. Ha teljesen kihűlt, akkor egy vékony pengéjű kést futtassunk végig a karima mentén, majd lekapcsoljuk a formát a tortáról.
Az epret félbe vagy negyedekbe vágjuk, megszórjuk a porcukorral, rálocsoljuk a citromlevet és hagyjuk legalább fél órát állni. Ezután lassú tűzön összefőzzük, botmixerrel pépesítjük. A keményítőt egy kevés hideg vízzel kikeverjük és az eperhez adjuk, besűrítjük az öntetet.