Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehér csokis máktorta sütés nélkül recept

Fehér csokis máktorta sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 20 dkg darált mák
    • 10 dkg cukor
    • 20 g vaníliás cukor
    • 80 g búzadara
    • csipet só
    • 6 dl tej
    • 15 dkg vaj
    • 25 dkg darált keksz
    • 2 citrom héja
    • citromlé (ízlés szerint)

    Máz:

    • 100 g fehér csokoládé
    • 50 ml tejszín

    Elkészítése:

    A mákot, cukrokat, búzadarát és a sót egy nagyobb edénybe mérjük. Ezután lassan felöntjük a tejjel és folyamatosan keverjük. A mákos-tejes keveréket sűrűre főzzük állandó keverés mellett.

    Még a forró mákhoz hozzáadjuk a vaj és addig keverjük amíg el nem olvad. Ezután hozzáreszeljük a citrom héját, beleöntjük a citrom levét és a kekszet, majd alaposan összekeverjük.

    A mákos masszát egy 20 cm-es tortaformába nyomkodjuk. A teteje legyen egyenes! Ha ezzel elkészültünk, akkor hűtőbe tesszük addig, amíg teljesen ki nem hűl.

    A mázhoz a tejszínt felforrósítjuk, majd a tördelt csokira öntjük és addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz. A kész mázat ráöntjük a torta tetejére és kissé körbeforgatjuk a tortát, hogy mindenhol egyenletes legyen a máz. Ez a máz nem fog teljesen keményre kötni. Ha kicsit keményebb mázat szeretnétek, akkor adjatok a tejszínhez 15 dkg fehér csokoládét.

    Ízlés szerint díszítjük és szeletekre vágva tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek