Fehér csokis máktorta sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fehér csokis máktorta sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 80 g búzadara
  • csipet só
  • 6 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg darált keksz
  • 2 citrom héja
  • citromlé (ízlés szerint)

Máz:

  • 100 g fehér csokoládé
  • 50 ml tejszín

Elkészítése:

A mákot, cukrokat, búzadarát és a sót egy nagyobb edénybe mérjük. Ezután lassan felöntjük a tejjel és folyamatosan keverjük. A mákos-tejes keveréket sűrűre főzzük állandó keverés mellett.

Még a forró mákhoz hozzáadjuk a vaj és addig keverjük amíg el nem olvad. Ezután hozzáreszeljük a citrom héját, beleöntjük a citrom levét és a kekszet, majd alaposan összekeverjük.

A mákos masszát egy 20 cm-es tortaformába nyomkodjuk. A teteje legyen egyenes! Ha ezzel elkészültünk, akkor hűtőbe tesszük addig, amíg teljesen ki nem hűl.

A mázhoz a tejszínt felforrósítjuk, majd a tördelt csokira öntjük és addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz. A kész mázat ráöntjük a torta tetejére és kissé körbeforgatjuk a tortát, hogy mindenhol egyenletes legyen a máz. Ez a máz nem fog teljesen keményre kötni. Ha kicsit keményebb mázat szeretnétek, akkor adjatok a tejszínhez 15 dkg fehér csokoládét.

Ízlés szerint díszítjük és szeletekre vágva tálaljuk.