Hozzávalók:
Máz:
Elkészítése:
A mákot, cukrokat, búzadarát és a sót egy nagyobb edénybe mérjük. Ezután lassan felöntjük a tejjel és folyamatosan keverjük. A mákos-tejes keveréket sűrűre főzzük állandó keverés mellett.
Még a forró mákhoz hozzáadjuk a vaj és addig keverjük amíg el nem olvad. Ezután hozzáreszeljük a citrom héját, beleöntjük a citrom levét és a kekszet, majd alaposan összekeverjük.
A mákos masszát egy 20 cm-es tortaformába nyomkodjuk. A teteje legyen egyenes! Ha ezzel elkészültünk, akkor hűtőbe tesszük addig, amíg teljesen ki nem hűl.
A mázhoz a tejszínt felforrósítjuk, majd a tördelt csokira öntjük és addig keverjük, amíg teljesen homogén lesz. A kész mázat ráöntjük a torta tetejére és kissé körbeforgatjuk a tortát, hogy mindenhol egyenletes legyen a máz. Ez a máz nem fog teljesen keményre kötni. Ha kicsit keményebb mázat szeretnétek, akkor adjatok a tejszínhez 15 dkg fehér csokoládét.
Ízlés szerint díszítjük és szeletekre vágva tálaljuk.