Fehér csokis csemege recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Alaphoz:
- sütemény maradékok, végek (kb 10 dkg)
- 2 ek lekvár
- ízlés szerint rum
- 1-2 ek cukor
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
Töltelékhez:
- rumba áztatott meggy
- fél cs gesztenyemassza
Bevonáshoz:
- 1 tábla fehér csokoládé
- 5 dkg margarin
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A sütemények végeit mindig levágom és elteszem a fagyasztóba,amikor sütés nélküli süteményeket készítek, akkor előveszem kiolvasztom, és a hozzávalókkal összegyúrom.
Az alap hozzávalóit összegyúrom, majd egy kúp alakú formát folpaccal kibélelek és a masszából körbe nyomkodom úgy, hogy a közepébe a gesztenye massza és egy fél rumba áztatott meggy beleférjen. Ekkor felfordítom a formát lehúzom róla a fóliát és kezdem újra. Amikor készen vagyok vele akkor egy tábla csokit margarinnal és olajjal gőz felett felolvasztom és a kúpokat belemártom. Étcsokival díszítettem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.