Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós torta recept

Epres-túrós torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg túró
    • 3 dl habtejszín
    • 250 ml tejföl
    • porcukor ízlés szerint
    • 1 citrom leve
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 300 g piskótatallér
    • 50 dkg eper

    Elkészítése:

    Egy 26 cm-es tortaforma alját kitesszük piskótatallérral. A túrót, tejölt, porcukrot, citrom levét és vaníliás cukrot jó alaposan összekeverjük. Akár robotgéppel is, majd 2 dl keményre felvert tejszínt adunk hozzá. A nagyobb epreket ketté vágjuk és a tortaforma oldalát kitesszük vele.

    A piskótára öntünk a krémből, majd kitesszük újabb sor piskóta tallér, krém, majd ezt megszórjuk apróra vágott eperrel. A végén újabb sor piskótával fedjük be. A maradék tejszínt felverjük keményre, majd a sütemény tetejére simítjuk.

    Pár órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a süti szélét körbe vágjuk a karima mellett, majd lekapcsoljuk a formáról.

    Citromfű levéllel és eperrel díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá