Epres-túrós torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Epres-túrós torta

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 3 dl habtejszín
  • 250 ml tejföl
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 citrom leve
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 300 g piskótatallér
  • 50 dkg eper

Elkészítése:

Egy 26 cm-es tortaforma alját kitesszük piskótatallérral. A túrót, tejölt, porcukrot, citrom levét és vaníliás cukrot jó alaposan összekeverjük. Akár robotgéppel is, majd 2 dl keményre felvert tejszínt adunk hozzá. A nagyobb epreket ketté vágjuk és a tortaforma oldalát kitesszük vele.

A piskótára öntünk a krémből, majd kitesszük újabb sor piskóta tallér, krém, majd ezt megszórjuk apróra vágott eperrel. A végén újabb sor piskótával fedjük be. A maradék tejszínt felverjük keményre, majd a sütemény tetejére simítjuk.

Pár órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a süti szélét körbe vágjuk a karima mellett, majd lekapcsoljuk a formáról.

Citromfű levéllel és eperrel díszíthetjük.