Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-túrós desszert recept

Epres-túrós desszert
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 7-8 nagyobb földieper
    • 1 tasak piros tortazselé
    • kb 20 dkg babapiskóta

    Túrókrémhez:

    • 1/2 kg félzsíros túró
    • 7-8 ek kristálycukor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 1/2 lime kifacsart leve
    • 300 ml habtejszín

    Elkészítése:

    A földiepret megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szeletekre vágjuk.

    Egy keskeny, de hosszúkás magasabb falú sütőformát a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára helyezzük az eperszeleteket.
    A tortazselét a (tasakon előírtak szerint) elkészítjük és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük az eperszeletekre, ezután hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet.

    A túróhoz hozzáadjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, ráfacsarjuk a 1/2 zöld citrom levét és alaposan összekeverjük.

    Egy keverőtálban kemény habbá turmixoljuk a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix vagy habverő segítségével összekeverjük.

    Az így kapott túrókrémet egyenletesen elosztjuk az ekkora megszilárdult epres gyümölcskocsonyán, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét. Folpackkal lefedjük és kb 3 órára tegyük hűtőbe.

    Végül egy tálcát helyezzünk rá és óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. Szeletelve kínáljuk.

    Tipp:

    Kerek tortaformában is ugyanígy elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá