Epres-túrós desszert recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7-8 nagyobb földieper
- 1 tasak piros tortazselé
- kb 20 dkg babapiskóta
Túrókrémhez:
- 1/2 kg félzsíros túró
- 7-8 ek kristálycukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 1/2 lime kifacsart leve
- 300 ml habtejszín
Elkészítése:
A földiepret megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szeletekre vágjuk.
Egy keskeny, de hosszúkás magasabb falú sütőformát a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára helyezzük az eperszeleteket.
A tortazselét a (tasakon előírtak szerint) elkészítjük és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük az eperszeletekre, ezután hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet.
A túróhoz hozzáadjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, ráfacsarjuk a 1/2 zöld citrom levét és alaposan összekeverjük.
Egy keverőtálban kemény habbá turmixoljuk a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix vagy habverő segítségével összekeverjük.
Az így kapott túrókrémet egyenletesen elosztjuk az ekkora megszilárdult epres gyümölcskocsonyán, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét. Folpackkal lefedjük és kb 3 órára tegyük hűtőbe.
Végül egy tálcát helyezzünk rá és óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. Szeletelve kínáljuk.
Tipp:
Kerek tortaformában is ugyanígy elkészíthető.