Epres-túrós desszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 7-8 nagyobb földieper
  • 1 tasak piros tortazselé
  • kb 20 dkg babapiskóta

Túrókrémhez:

  • 1/2 kg félzsíros túró
  • 7-8 ek kristálycukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 1/2 lime kifacsart leve
  • 300 ml habtejszín

Elkészítése:

A földiepret megmossuk, lecsepegtetjük és vastagabb szeletekre vágjuk.

Egy keskeny, de hosszúkás magasabb falú sütőformát a pereméig kibélelünk folpackkal és az aljára helyezzük az eperszeleteket.
A tortazselét a (tasakon előírtak szerint) elkészítjük és miután félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük az eperszeletekre, ezután hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet.

A túróhoz hozzáadjuk a kristály- és a vaníliás cukrot, ráfacsarjuk a 1/2 zöld citrom levét és alaposan összekeverjük.

Egy keverőtálban kemény habbá turmixoljuk a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix vagy habverő segítségével összekeverjük.

Az így kapott túrókrémet egyenletesen elosztjuk az ekkora megszilárdult epres gyümölcskocsonyán, végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét. Folpackkal lefedjük és kb 3 órára tegyük hűtőbe.

Végül egy tálcát helyezzünk rá és óvatos, de határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára és lehúzzuk róla a folpackot. Szeletelve kínáljuk.

Tipp:

Kerek tortaformában is ugyanígy elkészíthető.