Epres tiramisu pohárban recept
Hozzávalók:
- 10 dkg babapiskóta
- 10 dkg eper szeletekre vágva
- 15 dkg mascarpone
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje habnak felverve - 1 ek porcukor
- 1 tk reszelt citromhéj
- 1 tk őrölt pisztácia
- 1 tk őrölt, pörkölt mogyoró
Az epervelőhöz:
- 6 nagyobb eper
- 1 ek cukor
- 1 tk citromlé
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
Elkészítése:
Az epreket egy edényben feltesszük a cukorral és őrölt szegfűszeggel főni, hogy sűrű velőt kapjunk.
A piskótákat törjük ketté, és mártogassuk a velőbe. 3 poharat készítsünk elő. A poharak aljába tegyünk 4 db mártott fél piskótát.
A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverjük, majd a fehérjehabot hozzáadjuk, végül a citromhéjjal és a mascarponével lazán összekeverjük. A krém felével fedjük be a pohárban a piskótákat.
Darabolt eperszemekkel rakjuk meg, a maradék epervelőt öntsük rá, majd a krém másik felét is kanalazzuk rá.
Tetejét őrölt pisztáciával és mogyoróval díszítjük. 1-1 piskótával megtűzdelve, jól behűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

