Epres tiramisu recept

Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg cukor
- 50 dkg mascarpone
- 1 db vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 10 dkg babapiskóta
- 2 dl kávé
- 20 dkg eper
- 20g expressz zselatin fix
A tetejére:
- kakaópor
- eper
Elkészítése:
Vízgőz felett sűrűre keverjük a tojássárgákat a cukrokkal, majd belekeverjük a mascarponéba, hozzáadjuk a felvert tejszínt és a zselatint.
Kerek tortaformába aljába egy kevés krémet elsimítunk. Rakunk rá kávéban megforgatott babapiskótát, epret, befedjük krémmel.
Ezt a rétegezést addig folytatjuk míg elfogy a hozzávaló.
Éjszakára hűtőszekrényben áthűl.
Másnap a torta formából kivéve kakaó porral megszórva eper kerül a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »