Epres tiramisu recept
Hozzávalók:
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 5 dkg cukor
- 50 dkg mascarpone
- 1 db vaníliás cukor
- 2 dl tejszín
- 10 dkg babapiskóta
- 2 dl kávé
- 20 dkg eper
- 20g expressz zselatin fix
A tetejére:
- kakaópor
- eper
Elkészítése:
Vízgőz felett sűrűre keverjük a tojássárgákat a cukrokkal, majd belekeverjük a mascarponéba, hozzáadjuk a felvert tejszínt és a zselatint.
Kerek tortaformába aljába egy kevés krémet elsimítunk. Rakunk rá kávéban megforgatott babapiskótát, epret, befedjük krémmel.
Ezt a rétegezést addig folytatjuk míg elfogy a hozzávaló.
Éjszakára hűtőszekrényben áthűl.
Másnap a torta formából kivéve kakaó porral megszórva eper kerül a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









