Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres tiramisu recept

Epres tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg eper
    • 1 citrom leve
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 6 evőkanál narancslé
    • 15 dkg babapiskóta
    • 25 dkg mascarpone sajt
    • 2,5 dl natúr joghurt
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 tábla fehér csoki

    Elkészítése:

    Először az epret megmossuk, és ízlés szerint apróra vágjuk. A citromlevet a vaníliás cukorral felforrósítjuk, majd a narancslével együtt egy mélytányérba beleöntjük.

    A babapiskótából gyorsan megforgatunk benne annyit, amennyivel a tál alját ki tudjuk bélelni. A mascarpone sajtot a joghurttal és az előzőleg apróra reszelt fehér csoki 2/3-ával összekeverjük. A piskótára egy réteg epret szórunk és beborítjuk a krém felével.

    A maradék piskótát megint megforgatjuk a narancsos lében, ráfektetjük a krémre és ismét rászórunk egy réteg epret. A maradék krémet rákenjük a tetejére. A fennmaradt epret és a megmaradt fehér csokit rászórjuk a tetejére, majd körülbelül 1 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthető.

    Tipp:

    A diétázók nyugodtan használhatnak a porcukor helyett folyékony édesítőszert.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá