Epres tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 1 citrom leve
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 6 evőkanál narancslé
  • 15 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 tábla fehér csoki

Elkészítése:

Először az epret megmossuk, és ízlés szerint apróra vágjuk. A citromlevet a vaníliás cukorral felforrósítjuk, majd a narancslével együtt egy mélytányérba beleöntjük.

A babapiskótából gyorsan megforgatunk benne annyit, amennyivel a tál alját ki tudjuk bélelni. A mascarpone sajtot a joghurttal és az előzőleg apróra reszelt fehér csoki 2/3-ával összekeverjük. A piskótára egy réteg epret szórunk és beborítjuk a krém felével.

A maradék piskótát megint megforgatjuk a narancsos lében, ráfektetjük a krémre és ismét rászórunk egy réteg epret. A maradék krémet rákenjük a tetejére. A fennmaradt epret és a megmaradt fehér csokit rászórjuk a tetejére, majd körülbelül 1 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthető.

Tipp:

A diétázók nyugodtan használhatnak a porcukor helyett folyékony édesítőszert.