Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperparfé recept

Eperparfé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 dl eperszörp (elhagyható)
    • 500 g eper
    • 2 ek eperpuding
    • 1/2 dl víz
    • 500 ml főzőtejszín
    • eper és/vagy menta levél a díszítéshez

    Elkészítése:
    A főzőtejszínt felverjük és hűtőbe helyezzük.

    Az eperszörpbe belekockázzuk az epret és addig főzzük, míg kissé összeesik, de még azét darabos, majd a vízben kikevert pudinggal besűrítjük és kihűtjük.

    Az eperkrém felét lyukas fakanállal a főzőtejszínhez keverjük és torta vagy őzgerinc formába öntjük, majd fagyasztóba tesszük.

    Az eperkrém másik felét felmelegítjük és ezzel, az immáron forró eperkrémmel tálaljuk az eperparfénkat.

    Tipp:

    Ha óvatosan meleg víz alá tartjuk a formát, akkor a parfé könnyen elválik a forma faltól és egyszerűbben kivehetjük .

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá