Eperparfé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 dl eperszörp (elhagyható)
  • 500 g eper
  • 2 ek eperpuding
  • 1/2 dl víz
  • 500 ml főzőtejszín
  • eper és/vagy menta levél a díszítéshez

Elkészítése:
A főzőtejszínt felverjük és hűtőbe helyezzük.

Az eperszörpbe belekockázzuk az epret és addig főzzük, míg kissé összeesik, de még azét darabos, majd a vízben kikevert pudinggal besűrítjük és kihűtjük.

Az eperkrém felét lyukas fakanállal a főzőtejszínhez keverjük és torta vagy őzgerinc formába öntjük, majd fagyasztóba tesszük.

Az eperkrém másik felét felmelegítjük és ezzel, az immáron forró eperkrémmel tálaljuk az eperparfénkat.

Tipp:

Ha óvatosan meleg víz alá tartjuk a formát, akkor a parfé könnyen elválik a forma faltól és egyszerűbben kivehetjük .