Duplagesztenyés golyók recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
17 darabhoz:
- 17 szem főtt vagy sült gesztenye
- 250 g édesített gesztenyepüré
A evonathoz:
- 100 g ét tortabevonó
- 20 g vaj
- (szükség esetén pár csepp tej)
Dekor:
- darabolt gesztenye
Elkészítése:
Egy villával összetörjük a gesztenyepürét.
Lecsippentünk egy darabot belőle, majd fogunk 1 db gesztenyét és bevonjuk.
(Én mirelit gesztenyét használtam. Azt miután kiengedett, áttörölgettem száraz konyharuhával és 160 fokon 7 percig sütőttem.
Aki főtt gesztenyét használ az csak kiborítja a zacskóból és nincs több dolga.)
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd megmártjuk benne a gesztenyés párost.
Hűtőbe téve megvárjuk, míg a csoki ropogós lesz.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.