Duplagesztenyés golyók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
17 darabhoz:
- 17 szem főtt vagy sült gesztenye
- 250 g édesített gesztenyepüré
A evonathoz:
- 100 g ét tortabevonó
- 20 g vaj
- (szükség esetén pár csepp tej)
Dekor:
- darabolt gesztenye
Elkészítése:
Egy villával összetörjük a gesztenyepürét.
Lecsippentünk egy darabot belőle, majd fogunk 1 db gesztenyét és bevonjuk.
(Én mirelit gesztenyét használtam. Azt miután kiengedett, áttörölgettem száraz konyharuhával és 160 fokon 7 percig sütőttem.
Aki főtt gesztenyét használ az csak kiborítja a zacskóból és nincs több dolga.)
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd megmártjuk benne a gesztenyés párost.
Hűtőbe téve megvárjuk, míg a csoki ropogós lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »