Duplagesztenyés golyók recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
17 darabhoz:
- 17 szem főtt vagy sült gesztenye
- 250 g édesített gesztenyepüré
A evonathoz:
- 100 g ét tortabevonó
- 20 g vaj
- (szükség esetén pár csepp tej)
Dekor:
- darabolt gesztenye
Elkészítése:
Egy villával összetörjük a gesztenyepürét.
Lecsippentünk egy darabot belőle, majd fogunk 1 db gesztenyét és bevonjuk.
(Én mirelit gesztenyét használtam. Azt miután kiengedett, áttörölgettem száraz konyharuhával és 160 fokon 7 percig sütőttem.
Aki főtt gesztenyét használ az csak kiborítja a zacskóból és nincs több dolga.)
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd megmártjuk benne a gesztenyés párost.
Hűtőbe téve megvárjuk, míg a csoki ropogós lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










