Duplagesztenyés golyók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

17 darabhoz:

  • 17 szem főtt vagy sült gesztenye
  • 250 g édesített gesztenyepüré

A evonathoz:

  • 100 g ét tortabevonó
  • 20 g vaj
  • (szükség esetén pár csepp tej)

Dekor:

  • darabolt gesztenye

Elkészítése:

Egy villával összetörjük a gesztenyepürét.

Lecsippentünk egy darabot belőle, majd fogunk 1 db gesztenyét és bevonjuk.

(Én mirelit gesztenyét használtam. Azt miután kiengedett, áttörölgettem száraz konyharuhával és 160 fokon 7 percig sütőttem.
Aki főtt gesztenyét használ az csak kiborítja a zacskóból és nincs több dolga.)

Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat, majd megmártjuk benne a gesztenyés párost.

Hűtőbe téve megvárjuk, míg a csoki ropogós lesz.