Dobostorta pohárkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 tábla étcsokoládé (10 dkg)
- 2 dl habtejszín
- kevés rumaroma
- kb 10 dkg háztartási keksz
- 3 evőkanál tej
- 2 evőkanál cukor és 3 evőkanál cukor a karamellhez
Elkészítése:
Felolvasztottam a csokoládét. A tejszínt kiöntöttem egy tálba és az olvasztott csokit belecsorgatva összekevertem, kevés rummal ízesítettem.
A kekszet összetörtem (nem daráltam), hozzáadtam a 2 ek cukrot, a 3 ek tejet és mindezt összekevertem.
A 3 ek cukrot egy edényben felolvasztottam, karamellizáltam, majd a forró karamellt egy sütőpapírra öntöttem, kanállal vékonyra szétkentem és miután kihűlt, összetörtem.
Ezeket az finomságokat pedig egy pohárba rétegeztem: kekszmorzsa, krém, kekszmorzsa, újra krém ,majd a tetejére bőségesen tettem összetört karamellt. Isteni finom lett!
Tipp:
Tömény édesség, ezért kicsi adagokat készítsünk. Nekem ez a mennyiség 4 pohár desszerthez volt elég (2 dl-es poharak).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »