Diós keksztekercs recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek rumaroma
- 7-8 ek sárgabaracklekvár
Krémhez:
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 5 dkg darált dió
Szóráshoz:
- 4 ek darált dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy nagyobb tálba öntjük, majd összedolgozzuk. A krémhez habosra keverjük a vajat a porcukorral és a darált dióval.
A tésztát két réteg folpack között körülbelül 4 mm vékony, téglalapra nyújtjuk, majd a diós krémet egyenletesen eloszlatjuk rajta és a hosszabbik oldaláról feltekerjük.
Megszórjuk darált dióval és folpackba csomagolva pár óráig a hűtőben pihentetjük.
Pihentetés után egy éles késsel szeletelhető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »